adcelerum-logo-opac

Rezolvare eroare certificat de securitate website

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email

Paginile web moderne funcționează în condiții de siguranță datorită unui certificat de securitate. Această porțiune de cod ajută ca conexiunea dintre site (server) și client (vizitator) să se realizeze în condiții de anonimat și să nu poată fi interceptate.

Astfel se emite o serie de cheie de securitate ce sunt validate de autoritatea emitentă și de server în așa fel încât să cripteze conexiunea.

Mai multe detalii despre SSL și cum funcționează puteți citi aici

Însă abia ai instalat certificatul SSL pe site-ul tău și ai realizat că deși la URL ai introdus „https://” pagina tare nu pare să aibă o conexiune sigură. Care este problema?

Păi sunt 3 mari posibilități pentru care primești această eroare certificat de securitate.

  1. Certificatul SSL nu a fost instalat corect
  2. Probleme de la autoritatea de certificare
  3. Resursele din site nu sunt sigure

Acum o să le luăm pe fiecare și vă explic ce puteți face în fiecare din aceste situații și mai ales cum le diagnosticați.

1.Rezolvare eroare certificat de securitate la instalarea incorectă

Rezolvare eroare certificat de securitate

Mai întâi trebuie să verificăm dacă site-ul are instalat cum trebuie certificatul. Tot ce trebuie făcut este să accesezi pagina whynopadlock.com și să introduci pagina ta web.

Dacă îți apare o eroare că nu a fost găsit un certificat SSL atunci va trebui să faci o reinstalare a certificatului.

Tot ce trebuie să faci în această situație este să accesezi Cpanel-ul site-ului tău, navighezi pe secțiunea de „Securitate” apoi dai click pe „SSL/TLS”.

Aici o să vezi toate site-urile din pachetul de hosting.

Acum dai uninstall la certificatul din site-ul ce face probleme.

După mergi înapoi în Cpanel tot la secțiunea de „Securitate” și dai click pe „SSL/TLS Status”. Aici o să dai click pe site-ul tău la care tocmai ai dezinstalat certificatul și îl generezi iar.

Metoda de generare a noului certificat diferă de la hosting la hosting, ce am detaliat mai sus este o metodă generală pentru site-urile ce au inclus în pachetul de hosting un certificat SSL gratuit (Lets Encrypt).

2.Probleme de la autoritatea de certificare sau de la server

Dacă ai respectat procesul de mai sus în mod normal ar trebui ca site-ul să funcționeze pe o conexiune sigură.

În caz contrar va trebui să contactezi firma de hosting să investigheze problema.

Uneori autoritatea de generare a certificatului poate să experimenteze probleme cu validarea certificatelor (cum a fost cazul cu cei de la Lets Encrypt). Astfel cu ca user nu prea ai ce să faci decât să aștepți și să servești vizitatorului o versiune a site-ului tău ce este nesigură.

3.Rezolvare eroare certificat de securitate cauzată de elemente nesigure

Rezolvare eroare certificat de securitate website 1

Dacă ai lucrat pe site-ul tău și nu ai avut instalat în momentul respectiv un certificat SSL atunci cel mai probabil unele elemente ce le-ai pus în pagini sunt încărcate de pe versiunile lor nesigure (adică http://link-imagine-sau-orice-alt-element.ro).

Astfel va trebui să corectezi link-ul elementelor sau elementului ce-ți cauzează erori în browser.

Ca să verifici că ai elemente în site încărcate din link-uri nesigure accesează iar pagina whynopadlock.com și introdu pagina ta. Undeva în partea de jos a raportului ar trebui să fie listate elementele ce sunt încărcate de pe un link nesigur.

Vezi apoi în site unde ai pus elementele respective, le ștergi și reimplementezi apoi salvezi modificările.

Acum site-ul tău se va încărca în siguranță.

Nu te descurci cu diagnosticarea problemei? Poți lăsa un mesaj în secțiunea de contact și o să vedem cum putem găsi o soluție împreună.

DO YOU WANT TO INCREASE SALES BY UP TO 60%?

Administrare gratuită conturi ads pentru 30 zile